Search

.

Content

20 Ocak 2018 Cumartesi

20 Ocak 2018 Afrin Operasyonun ismi neden Zeytin Dalı Oldu ?

20 Ocak 2018 Afrin Operasyonun ismi neden Zeytin Dalı Oldu ?

Zeytin Dalı Barış anlamında kullanılmaktadır. Barış getirmesi için kullanılmıştır.

Afrin operasyonu fiilen başladı. Türk jetleri, Afrin sınırındaki terör mevzilerini vuruyor. Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin bir kısmı, terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'de işgal ettiği alanlara girmeye başladı. Öte yandan Türk savaş uçaklarının operasyon sırasında Suriye Hava Sahası'nı kullandığı öğrenildi. Harekatın adının Zeytin Dalı olduğunu duyuran TSK, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PYD hedeflerinin yanı sıra DEAŞ hedefleri de vurulmaktadır" dedi.
2 SAATLİK BİLANÇO: 108 HEDEF VURULDU
TSK operasyonun başlamasının ardından 2 saatlik bilançoyu açıkladı. Açıklamada örgütün teröristleri, sivillermiş gibi gösterdiği bilgisi verildi. TSK, bölgedeki 113 PYD hedefinden 108'inin vurulduğunu, ölen ve yaralananların tamamının PYD'li olduğunu duyurdu.
MİNNİĞ HAVAALANI VURULDU
Türk savaş uçakları, terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Minniğ askeri havaalanını vurdu.
TERÖRİSTLER SİVİLLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANIYOR

TSK, bölgedeki PYD/PKK hedeflerinin yanı sıra DEAŞ'a ait hedeflerin de vurulduğunu, PYD/PKK'nın sivilleri canlı kalkan olarak olarak kullandığını duyurdu.
PEŞ PEŞE HAVALANIP VURDULAR, AFRİN'DE PATLAMA SESLERİ DUYULDU
Diyarbakır 8. Ana Jet üssünde hareketlilik başladı. Jet üssünde konuşlu bulunan uçaklardan 8 F-16 savuş uçağı tam teçhizatlı ve bomba yüklü olarak peş peşe havalanarak Suriye tarafına hareket etti. Türk uçaklarının sınır hattından geçişinin ardından Afrin tarafından patlama sesleri duyuldu.

Alıntı : sondakika.com 

0 yorum:

Yorum Gönder

Dost Site

Logo
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

 
Moda